Amsterdam Zuidoost ,
05
maart
2017
|
09:17
Europe/Amsterdam

Xenos en foodbloggers bundelen recepten in nieuwe kookboekenreeks

De lekkerste gerechten van foodbloggers gebundeld in 12 unieke kookboekjes

Samenvatting

Sinds november 2016 ligt een twaalftal toffe kookboekjes in de Xenos schappen. Deze boekjes zijn (speciaal voor Xenos) samengesteld door foodbloggers van de bovenste plank. Bovendien worden de heerlijke gerechten en drankjes gepresenteerd op Xenos servies.

Foodtruck bites

Internationale gerechtjes uit de mobiele keuken De mobiele keuken is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met festivals en culinaire evenementen. Je kunt zelfs foodtrucks inhuren voor feestjes en partijen aan huis. Met dit gevarieerde Foodtruck kookboek kun je echter thuis zelf aan de slag om de lekkerste internationale snacks uit je eigen al dan niet mobiele keuken te toveren. Zeven gepassioneerde en ervaren foodbloggers stellen maar liefst 30 likkebaardend lekkere street food-gerechten aan je voor. Ieder met een eigen stijl, eigen verhaal en eigen foto’s. Een internationale verzameling van broodjes, burgers, pizza’s en poffertjes, wraps, taco’s, rolls en nog veel meer. Met tips & tricks en praktische foodtruck informatie. Zet een lekker muziekje op en go!

Cocktailtime

Cocktails zijn wereldwijd ontzettend populair. Deze feestelijke drankjes, met of zonder alcohol, kun je het hele jaar door schenken als er iets te vieren valt. Er zijn wel duizenden variaties te bedenken en in dit cocktailboek 'Cocktail Time' hebben zes cocktail-minnende foodbloggers hun lekkerste recepten met je gedeeld. Ieder met een eigen stijl, eigen verhaal en eigen foto’s. Én bijpassende bites. Wat vind je ervan om met je lief de dag te starten met een bruisende champagne cocktail en zoete aardbeien croissants? Of met vriendinnen een feestje te vieren met een verrassende tequila punch en pittige tortilla hapjes? Let’s party!

 

Comfort food

Het zal je beslist bekend voorkomen: je voelt je niet happy, je hebt last van stress en je kunt maar aan één ding denken: iets heel lekkers eten om weer een beetje een blij gevoel te krijgen. Niet om iedere dag te eten, maar een guilty pleasure moet af en toe kunnen. Het comfort food dat acht foodbloggers voor jou hebben geselecteerd in dit gelijknamige kookboekje, ieder met hun eigen stijl, eigen verhaal en eigen foto’s, bieden troost en geven je een warm gevoel in je buik. Trek je makkelijkste outfit aan, zet een heerlijk muziekje op en geniet!

 

Eet je fit

Naast regelmatig bewegen blijf je fit door gezond, vers en gevarieerd te eten. Maar soms heb je net dat beetje meer nodig. Als je bijvoorbeeld veel sport, heel druk bent op je werk of met je studie, of net ziek bent geweest. Dan kun je wel een goede energieboost gebruiken. Zeven bevlogen foodbloggers geven je in het kookboek 'Eet je fit' precies de juiste gerechtjes om je energielevel weer snel op een hoger peil te brengen. Iedere blogger met een eigen stijl, eigen verhaal en eigen foto’s. Zodat jij in no time weer helemaal lekker in je vel zit en topfit voelt. Go for it!

 

Cook to impress

Het is helemaal niet zo moeilijk om thuis de sterren van de hemel te koken. Met de juiste tools en een beetje durf kom je al een heel eind. Zorg dat je de tijd neemt om goed voor te bereiden, dat is het halve werk. Met de likkebaardend lekkere recepten uit het kookboekje 'Cook to impress', die zes foodbloggers, ieder met een eigen stijl, eigen verhaal en eigen foto’s, voor jou hebben samengesteld, kom je gegarandeerd culinair tot je recht. Je vrienden zullen versteld staan van jouw inspanningen die veel minder ingewikkeld zijn dan ze lijken. En dat is lekker indruk maken. Want zeg nou zelf: met een bonbon van ribeye-carpaccio met truffelolie en geroosterde pijnboompitten, of bosvruchtenbavarois met een crumble van bastogne, vers zomerfruit en vanillecrème kun je ‘thuiskomen’. Toch?

 

Natuurlijk zoet

Zonder dat je het in de gaten hebt, werk je meer geraffineerde suikers naar binnen dan je zou denken. In veel kant-en-klaar producten zitten deze suikers namelijk verstopt. Gelukkig kun je nu zelf aan de slag met dit kookboek 'Natuurlijk zoet', vol verrukkelijke en zoete recepten waar geen geraffineerde suikers aan te pas komen. Wel goede alternatieven want zeven enthousiaste foodbloggers die geraffineerde suikers in de ban hebben gedaan, geven met natuurlijke suikers hun lekkerste recepten prijs. Ieder met een eigen stijl, eigen verhaal en eigen foto’s. Wat te denken van pannenkoekjes met geglaceerde ananas en munt? Of frozen yoghurtijsjes met dadels en bosbessen? Go!

 

Gezond feesten

De decembermaand is een gezellige maand vol met feestelijke dagen als Sinterklaas, Kerstmis en oud en nieuw. En daar horen allerlei lekkernijen bij die vaak lastig zijn te weerstaan. Je kunt de feestdagen echter prima en gezond doorkomen met de heerlijke recepten die zeven foodbloggers voor je hebben geselecteerd in 'Gezond feesten'. Ieder met een eigen stijl, eigen verhaal en eigen foto’s. De gerechten hebben gemeen dat ze licht en vers zijn en niet te veel calorieën bevatten. Zo kom jij prima de feestdagen door zonder het nieuwe jaar te moeten starten met het kwijtraken van overtollige kilo’s. Fijne dagen!

 

Weten van eten

Door steeds vernieuwende inzichten over wat gezond eten in zou moeten houden, zien we de laatste tijd vaak door de bomen het bos niet meer. De superfoods vliegen je om de oren en er worden heel wat onalledaagse eetgebruiken voorgesteld. Een ding staat echter buiten kijf: eet vers en gevarieerd, dan kom je al een heel eind. En dat hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Zeven zich van gezonde voeding bewust zijnde food bloggers delen hun fijne en verse recepten met je in het kookboekje 'Weten van eten'. Ieder met een eigen stijl, eigen verhaal en eigen foto’s. Geniet zonder zorgen van krokante kip drumsticks uit de oven, van een geurig geroosterd tomatensoepje of boerenkoolstamppot met knolselderij en pastinaak. Op je gezondheid! 

 

Mason jar

Ontbijt, lunch, diner. Soepen, salades, smoothies, shakes, snacks, toetjes en taart. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan bereid worden in de Mason jar. Deze decoratieve en o zo handige glazen potten met een luchtdicht af te sluiten deksel zijn in allerlei soorten en maten te koop. In dit eigentijdse kookboek delen acht bevlogen foodbloggers 30 verrukkelijke en heel diverse Mason jar gerechten met je. Iedere blogger met een eigen stijl, eigen verhaal en eigen foto’s. Salade van groene linzen, gepofte knoflooksoep, aardbeiencheesecake zijn een paar watertandend lekkere voorbeelden, maar het kookboek biedt nog veel meer. Met handige tips & tricks en verrassende smaakcombinaties. Genoeg inspiratie voor elk moment van de dag.

 

Talk Nomz To Me: Onze recepten in kookboeken voor de Xenos! opens in new window
Eindelijk mogen we het vertellen; We hebben met Miller Media mee mogen werken aan een serie kookboeken welke sinds eind november verkrijgbaar zijn bij Xenos. In totaal ging het om een serie van maar liefst tien kookboeken en aan ieder boek hebben verschillende bloggers hun recepten gedeeld. Wij hebben zelf meegewerkt aan drie van de boeken en hebben hiervoor nog niet eerder door ons gepubliceerde recepten samengesteld.
06
dec
2016
www.talknomztome.nl
Culinea: Xenos kookboek Foodtruck Bitesopens in new window
Yeah…eindelijk mag ik het verkappen. In opdracht van Miller Media & Concepts mocht ik meewerken aan één van de Xenos kookboeken welke net verschenen zijn en nu in de winkels liggen. Ik heb vijf recepten bedacht voor het Xenos kookboek Foodtruck Bites.
01
dec
2016
www.culinea.nl
Flying Foodie: Mijn recepten in een echt bloggers-kookboek!opens in new window
Vandaag wil iets gaafs met jullie delen. Vanaf deze week liggen er maar liefst vier bloggers-kookboeken met daarin mijn recepten in de winkel! Zelf moet ik nog steeds een beetje wennen aan het idee: mijn recepten in een echt boek. Lees verder en ik neem je mee door de boeken waar ik aan heb meegewerkt.
28
nov
2016
www.flyingfoodie.nl
Do Me A Flavour: Mijn recepten in een nieuwe kookboekenreeks!opens in new window
Het is nog een beetje (heel erg) onwerkelijk, maar er liggen drie boeken bij Xenos in de schappen (en de webshop) waar ik aan meegewerkt heb. In opdracht van Miller Media & Concepts is een reeks van 10 kookboeken uitgebracht waar diverse foodbloggers aan meegewerkt hebben. Hoe tof is het, dat ik daar één van ben!
26
nov
2016
www.domeaflavour.nl
Ellouisa Cooking: Mijn recepten in kookboeken bij Xenos! opens in new window
Na het een tijdje stil te moeten houden, mag ik het nu eindelijk vertellen! Ik heb samen met Miller Media meegewerkt aan een nieuwe kookboekenlijn, te koop bij Xenos! Het zijn 10 leuke boeken waarin steeds een aantal bloggers recepten deelt. Het zijn allemaal nieuwe nog niet eerder gepubliceerde recepten. Ik heb meegewerkt aan de boeken "Eet je fit", een boek vol recepten die energie geven en "Comfort food", een boek vol eten waar je blij van wordt!
25
nov
2016
www.ellouisacooking.nl