01
november
2017
|
11:28
Europe/Amsterdam

Woontrends van het najaar van 2017

Samenvatting

Wat zijn de nieuwste woontrends voor het najaar? Het accent ligt op felle kleuren en natuurlijke materialen. Hoe pas je deze trend toe in je eigen interieur en met welke kleuren en eyecatchers kun je dit najaar letterlijk en figuurlijk thuis komen? 

In een ander kleurtje

Felle, intense kleuren zoals kopergroen, okergeel en straalblauw voeren dit najaar de boventoon. We zien deze kleuren niet alleen terug op de wanden, maar ook in meubels en accessoires. Door je wanden een opvallende kleur te geven, zul je al gauw zien dat je meubels een compleet nieuwe look krijgen. Durf daarom uit te pakken met opvallende kleuren, of je dit nu doet met een likje verf op de muur of met shiny woonaccessoires; knallen met felle kleuren is weer toegestaan! 

A touch of gold

Naast opvallende, felle tinten neemt ook de goudkleur een enorme toevlucht in het interieur. We gebruiken goud om meubels te accentueren, spiegels te omlijsten en lampen te decoreren. Ook wordt het vaak subtiel verweven in sierkussens en ander textiel. 

"DIY tip: Wil je graag wat meer kleur in huis, maar is een hele muur te veel? Verf dan een vlak op je muur en geef een deel van één van onze decoratieve ladders dezelfde kleur. Zo wordt het een échte eyecatcher." 

Retro meubels

Naast felle kleuren zien we in de woontrends van 2017 ook dat retro meubels gemaakt van natuurlijke materialen weer helemaal hip zijn. Denk vooral aan rotan, maar ook andere puur natuurlijke materialen als gerecycled hout, kurk, bamboe en riet maken jouw interieur dit najaar compleet. 

Stoffen en plaids

Gebreide plaids en geweven stoffen passen goed bij de rotan meubels. Dat komt mooit uit, want niets is fijner dan 's avonds even lekker op de bank te ploffen met een heerlijk plaid of dekentje. Vooral plaids van dierenvacht, spijkerstof of Boheemse plaids of quilts matchen uitstekend met rotan. 

Persoonlijkheid is key

Persoonlijkheid is het toverwoord van dit najaar. Zorg voor een persoonlijke touch in je interieur door zoveel mogelijk eigen elementen in je interieur te gebruiken. Een collectors item die je op vakantie hebt gekocht, een oud familiestuk, je favoriete bordspel, een scratch map met al je reizen die je de afgelopen periode hebt gemaakt: ze zorgen er allemaal voor dat jouw persoonlijke smaak naar boven komt. Verzamel al je persoonlijke items in een bakkerskast of verspreid ze juist over heel je interieur!

"TIp: Maak een persoonlijke wanddecoractie met ons wandrek Athene met clips. Dit rek biedt ruimte voor al jouw favoriete foto's, kaarten en persoonlijke accessoires!" 

Shop artikelen in deze trend!

Tijd voor gezelligheid!opens in new window
vtwonen legt uit hoe jij je huis gezellig kunt maken met sfeervolle accessoires en meubeltjes van de Xenos.
06
nov
2017
www.vtwonen.nl
Wooncadeaus met een persoonlijk tintjeopens in new window
Vier ideeën voor een persoonlijk wooncadeau van vtwonen.
06
nov
2017
www.vtwonen.nl