15
januari
2018
|
15:25
Europe/Amsterdam

Weddingchairs uit Indonesië

Stoelen met een verhaal

Samenvatting

Liefhebbers van unieke interieur-items opgelet! Speciaal voor jullie hebben wij uit Indonesië metalen stoeltjes over laten komen. Niet zomaar stoeltjes, maar weddingchairs met een verhaal!

De naam ‘weddingchair’ verklapt het eigenlijk al: de stoelen worden van oorsprong gebruikt voor bruiloften. In Indonesië al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw. Van oudsher werden de bruiloftstoelen beheerd door het dorpshoofd. Ze kwamen alleen voor de dag bij speciale gelegenheden in het dorp. Tegenwoordig worden op de meeste plaatsen de metalen stoeltjes - om praktische redenen - vervangen door plastic klapstoelen. De metalen weddingchairs bleven over en worden nu door de lokale bevolking opgeknapt en vervolgens verkocht.

De stoelen worden één voor één voorzien van een likje verf en hier en daar opgeknapt. Dit zorgt ervoor dat geen enkele stoel er precies hetzelfde uit ziet. Stuk voor stuk unieke exemplaren dus.

De combinatie van materiaal en kleur zorgt ervoor dat de stoeltjes goed tot hun recht komen in industrieel-achtige interieurstijlen. De weddingchairs zijn bij uitstek perfect om wat kleur aan te brengen in je interieur. Aan de eettafel bijvoorbeeld. Maar zo’n stoeltje is ook geschikt als extra zitje aan je bureau of als stoeltje om kleding overheen te hangen in de slaapkamer.