15
januari
2018
|
15:27
Europe/Amsterdam

4x in stijl aan tafel!

Samenvatting

Ga jij op jezelf wonen? Of zoek je het perfecte servies voor een chique diner? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk prachtige nieuwe serviezen die jouw servieskast compleet maken. Onze Instagram-fans laten je graag zien hoe zij gebruik maken van onze servieslijnen!

Onze bekende, oude serviesseries hebben we vervangen voor nieuwe, frisse serviezen. Helemaal volgens de laatste trends van dit najaar. Voor elke smaak wat wils. Laat je verrassen!

Dierenprints

Safari-beesten zijn de trend van dit najaar. Met dit superleuke Safari servies creëer je een buitenlands tintje op tafel. Het Safari servies is een eyecatcher om je basisservies mee aan te vullen. Alle delen van dit servies zijn verkrijgbaar met een panter en een zebra look. @hare_majesteit en @daphnelange genieten al een tijdje van deze vrolijke servieslijn!

> Bekijk het Safari servies

Gek op dierenprints, maar ga je liever voor porselein? Dan is serviesset Pongo iets voor jou! De naam van dit servies is geïnspireerd door de vader van de 101 Dalmatiërs. Het felgekleurde randje maakt dit tot een erg vrolijke set. De zwarte vlekken geven het servies een stoere look die ook passen in de dierenprint-trend!

Het warme Bambi servies

Serviesset Bambi is één van de toppers van dit najaar. Het is een warme, gezellige set in verschillende kleuren om te mixen en matchen. Een echt herfstservies met mooie herfststructuren. Het Bambi servies is gemaakt van aardewerk en siert onder andere ook op de tafel van @bintihome!

> Bekijk het Bambi servies

Terug van weggeweest: Kasitoo servies

De trendy serviesstuks van Kasitoo zijn weer helemaal on-trend. Combineer er op los met de verschillende prints uit deze zwart-witte servieslijn. De serviesstuks zijn gemaakt van porselein en zorgen voor een vrolijke sfeer op tafel, zo ook bij @pinkdivaday!

> Bekijk het Kasitoo servies

Het verschil tussen keramiek en porselein

We kiezen vaak voor een servies dat we er leuk uit vinden zien, maar de materiële eigenschappen zouden ook de doorslag kunnen geven voor je keuze. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen porselein en keramiek? En wat zijn de voor- en nadelen van bijvoorbeeld een bamboeservies?

Porselein is een hard en stevig materiaal, doordat het bij vrij hoge temperaturen wordt gebakken. Het is doorgaans lichter dan keramiek en dus geschikt voor dagelijks gebruik. Vrijwel alleen verkrijgbaar in wittinten.

Voor- en nadelen

+ Licht en stevig, geschikt voor dagelijks gebruik.

- Vaatwasser- en magnetronbestendig, maar geleidt slecht de warmte. De warmte dringt niet snel door tot in het materiaal.

Keramiek (ook wel aardewerk) wordt gemaakt bij lagere temperaturen en is dus zachter dan porselein. Door een glazuurlaag wordt het wel wat steviger en minder vatbaar voor krassen, maar je moet het wel met beleid behandelen.

Voor- en nadelen

+ Het is vaatwasser- en magnetronbestendig en vaker in allerlei leuke kleurtjes en opdrukken te verkrijgen. Het is dus wel wat stootgevoeliger en mag niet te lang in een dichte vaatwasser blijven staan. Vocht kan de kwaliteit aantasten.

- Bamboe bestaat uit samengeperst bamboevezel en maïspulver en is dus 100% biologisch afbreekbaar. Het is moeilijk breekbaar en dus praktisch voor buitengebruik of voor kinderen. Neemt daarnaast ook geen geur of smaak over. Helaas kan het wel verkleuren bij bepaalde voeding en is het niet geschikt voor magnetron of oven. Kan wel in de vaatwasser.

Bekijk jouw favoriete serviessets:

Veel plezier bij het kiezen van jouw perfecte servies voor dit najaar (en daarna!) 

Binti Home Blogopens in new window
Sfeervol de tafel dekken voor twee met mijn nieuwe servies van Xenos
10
okt
2017
www.bintihomeblog.com
Hare Maristeitopens in new window
Stylingtips met beestachtig servies van Xenos
04
okt
2017
www.haremaristeit.nl
Tesstedopens in new window
9 tips voor een feestelijk gedekte tafel
20
sep
2017
www.tessted.com