24
maart
2017
|
10:45
Europe/Amsterdam

Etnische invloeden in je interieur

Warme sferen en etnische invloeden in huis

Samenvatting

Een interieur met invloeden van verschillende culturen, vol met verhalen van verre reizen en vondsten van over de hele wereld. Maak kennis met de etnische woonstijl! 

Een etnisch interieur kenmerkt zich door buitenlandse sferen, waarin er veel gebruik wordt gemaakt van warme kleuren en meubelstukken vervaardigd van natuurlijke materialen zoals aardewerk, hout, bamboe, riet of rotan. De meubels worden vaak gecombineerd met stoffen met warme tinten en wereldse patronen. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van dierenvellen en kussens en plaids met dierenvacht, die dienen als decoratie voor op de vloer, voor aan de muur of ter decoratie op banken en stoelen.

Kleuren

Kleuren spelen een belangrijke rol in een etnisch interieur. Typische interieuren in etnische stijl herken je aan de warme aardetinten, waaronder bruin, beige, oker, geel, goud, oranje, rood, en kaki. Deze aardetinten worden meestal gecombineerd met vrolijke, wereldse kleuren. De truc is om de juiste balans te vinden tussen deze twee kleurenpatronen, zodat het geheel niet te kil overkomt, maar ook zeker niet te druk wordt.

Je maakt je etnische interieur extra persoonlijk en avontuurlijk door middel van accessoires die jij hebt meegenomen vanuit je reisbestemmingen.
Xenos styliste

Etnische kussens en plaids

Met de India kussens en plaids van Xenos zorg je op een makkelijke en goedkope manier voor een warme, etnische sfeer in je interieur. Het India woontextiel kenmerkt zich door gebruik van ecru als basiskleur in combinatie met zwart/grijze etnische patronen en franjes.

Natuurlijke materialen

Welke materialen zijn kenmerkend voor een etnisch interieur? Dat zijn authentieke materialen van natuurlijke oorsprong. Denk aan rieten manden, koperen accessoires en meubelstukken die zijn vervaardigd van bamboe, rotan en (gerecycled) hout. Al deze combinaties van natuurlijke materialen zorgen - aangevuld met stoffen, tapijten, kussens en plaids - zorgen voor een huiselijke sfeer waarin je je direct comfortabel zult voelen. 

 

Etnische accessoires

Naast de kussens en plaids kun je je verbeelding laten spreken met etnische vloerkleden en wereldse accessoires, zoals keramische potjes en houten bijzettafels. Je maakt je interieur extra avontuurlijk door de objecten die je hebt gekocht in de Nederlandse winkels te combineren met accessoires die jij hebt meegenomen vanuit je reisbestemmingen. Door deze souvenirs een plekje in jouw huis te geven, haal je de mooie herinneringen van jouw reis weer naar boven! 

 

Deel deze release