15
augustus
2017
|
10:24
Europe/Amsterdam

De woontrend van 2017: een botanisch interieur

Back to nature met de botanische woontrend

Samenvatting

De botanische woontrend is helemaal van nu! De kleur groen zien we steeds vaker terug in het interieur. We gebruiken het als trendkleur op de muren, bij accessoires en we zien de kleur terugkomen in de vorm van (kunst)bloemen, (kunst)planten en bijbehorende vazen en potten. 

Nu de lente alweer voor de deur staat, lijkt dit hét perfecte moment om je huis op te frissen met planten, bloempotten, kistjes, plantenhangers en natuurlijke accessoires. Wij geven je graag wat tips om zelf een botanisch interieur te creëren waarin je helemaal tot rust komt. 

Kunstplanten voor jarenlang plezier

Met de kunstplanten van Xenos haal je eenvoudig meer groen in huis. De kunstplanten zijn bijna niet van echte planten te onderscheiden en ze zijn erg makkelijk omdat je er geen groene vingers voor nodig hebt. De kunstplanten hebben namelijk geen water nodig en je hoeft je ook geen zorgen te maken of de plant teveel in de zon staat. Je kunt ze dus overal neerzetten en op de lange termijn zijn de kunstplanten goedkoper dan de echte kamerplant omdat er jarenlang plezier van hebt!

Cactussen en vetplanten

De cactus komt terug in vele verschillende woonstijlen. Combineer de cactus met andere (kunst)planten voor een botanisch effect, of kies voor een variatie van kleine cactussen en zet ze in een groepje op een dressoir, op de tafel of in de vensterbank. Je kunt een cactus in elk potje, mandje of vaasje zetten en ze zorgen voor een mediterraans gevoel in huis. Niet alleen de cactussen zijn populair, ook de vetplanten doen het erg goed. Samen zijn het dé deco items voor jouw botanische woonstijl. 

Mix & match

Wees origineel en maak van jouw (kunst)plant echte eyecatchers door ze op creatieve manieren neer te zetten. Wissel een leuke plantenbak af met trendy vazen en potten. Laat je creativiteit bijvoorbeeld de vrije loop met de hangende bolvaas van Jodeco. Deze ronde hangvaas is gemaakt van 100% gerecycled glas en kun je helemaal naar eigen wens inrichten.

Bloempotten, manden en kistjes

Manden kun je natuurlijk gebruiken om er van alles in op te bergen maar je kunt ze ook gebruiken om je planten erin te zetten. Zo zijn de manden van gevlochten metaal op dit moment weer helemaal hip en worden ook de rieten manden veelvuldig gebruikt om te combineren met vetplanten, cactussen en andere (kunst)planten. Ook hier geldt: combineer er gerust op los! Groot, klein, hout, riet, of bamboe… Alle combinaties zijn mogelijk!

Bij een botanische woonstijl horen natuurlijk ook passende bloempotten en plantenbakken. Of je nu kiest voor klassiek terracotta, keramiek of beton-look bloempotten, jouw mooiste groen verdient een mooie pot of bak. 

Botanische accessoires

Jouw botanische interieur is niet compleet zonder dat je jouw Urban Jungle doorvertaalt naar verschillende accessoires. Denk hierbij aan kussens en plaids met botanische prints, dienbladen waarop je jouw bloemen en planten kunt presenteren en meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen, zoals bamboe, teak en (gerecycled) hout

Bekijk hier een selectie van onze favoriete botanische accessoires: